top of page

About us

Explain Ninja is an animated video production company and subsidiary brand of Fireart Studio, a boutique design and software development company based in Warsaw, the heart of Poland. We produce explainer videos to help companies transfer their message to customers, spice up an online presence, and stand out from competitors. We proudly partner with creative marketing agencies, startups, and enterprises all over the globe.

Our team brings together award-winning creative directors, animators, and producers. Our great advantage is a professional voiceover group, so you can always find the native speaker from the target country or region.

An individual approach to every
project

We guarantee an individual approach to your business. We produce the video considering your vision and business goals as the primary guide-points. Our experts will create your requirements outline and help you choose the right format, style, and visuals for the video. Together we will make the video with bold storytelling, engaging illustrations, excellent character design, and exciting innovation.

What does it mean to have a startup mentality?
The startup mindset is one where you're not so concerned about procedures and established roles, you're going to do whatever it takes to get things done. The startup mindset means that you're creative, you ask for forgiveness not permission, and you're on a mission, you're not simply trying to make a buck.

What is a startup culture?

A startup culture is a workplace environment that values creative problem solving, open communication and a flat hierarchy. In a corporate culture, core values are typically informed by the identity of the company, including its mission statement, products and customer service.

Servicii

Corporate videos, brand videos, real estate, social media, sanatate, cabinete, animatii, finante, business to business

Filme corporate, filme de prezentare, filme de concept, prezentare produs, prezentare restaurant, prezentare firma, prezentare comapnie,  prezentare serviciu

Productie animatie video
Productie video

servicii video

Știm că un video de calitate este o investiție într-un un activ care lucrează pentru beneficiar pe termen lung, motiv pentru care studioul cercetează și acordă o importanță extraordinara în dezvoltarea unor strategii de comunicare video inedite.

Our vision is to become the leading example of how to be professiional


Creat din
pasiune pentru film și marketing de către Mircea Banu, studioul are ca obiectiv ajutarea clienților să își crească afacerea, să le facă să strălucească pe piață printr-o identitate profesionista si să devină alegerea evidentă și să-i faca pe oameni să le iubească brandurile.


Studioul are separat și un segment de dezvoltare de produse originale narative și de divertisment

MB Film este o echipă pasionată, experimentată, care se adaptează dinamic fiecărei provocări, un partener media implicat și loial care asigură clientului o comunicare cu publicul său țintă într-un mod profesionist, autentic și prietenos. Totul aproape de și pentru client!

MB Film | Studio Creativ Productie Video. Bokeh green lights in black background

AU AVUT ÎNCREDERE

Dragos Bucur - Actor si Producator

DRAGOS BUCUR

Actor si producator
Actorie de Film
2DB Studio

Mircea este o persoană care a găsit ocupația care îi place, pe care o face bine și pe care a reușit să o transforme într-un business de succes. Seriozitatea și dorința de a se perfecționa îl fac să se remarce. Îmi place să lucrez cu oameni care respectă termenele și condițiile agreate. Am lucrat fără probleme și asta a devenit un mare atu și o raritate într-un domeniu în care viteza de lucru și exigențele cresc de la o zi la alta. Nu recomand nimănui să lucreze în "blind"; experiența mea cu Mircea vine cu o recomandare oferită cu bune intenții.

  • Dragos Bucur Facebook
Eduard Baicu - Arhitect Phenomena Laboratory

EDUARD BAICU

E pierderea voastră dacă nu lucrați cu Mircea, este unul la cel puțin 100.000 de oameni, din toate punctele de vedere. Rezultatul a ieșit mai bine decât m-am așteptat eu personal.
Toata perioada cat am lucrat cu el, am învățat foarte mult, m-am distrat, am realizat niște lucruri memorabile; mi-am construit amintiri cât să-mi ajungă toată viața.
Din punctul meu de vedere  totul este diferit la el;
de-asta îl stimez și iubesc.

 

  • Simona Radu LinkedIn
Simon Radu - Head of Global Marketing Schneider Electric

SIMONA RADU

Vice-President, Employee and Executive Communications
Schneider Electric

Partenerul creativ perfect - energic dar calm, inovator dar realist, amuzant dar profesionist. Nicio provocare nu e prea mult pentru el. Mircea comunica direct și ascultă nevoile clientului cu interes și atenție, încercând cu fiecare proiect să meargă și mai sus. Relația cu el merită nu numai o încercare, ci o investiție serioasă! 

  • Simona Radu LinkedIn
Ligia Matei - Actrita, Manager Artist Cafe

LIGIA MATEI

Manager, actriță
Artist Cafe

Contează foarte mult să ai "chimie" cu persoana cu care colaborezi. Mi-a plăcut încă de început implicarea activa. Fiecare detaliu este pus la punct. Pe lângă experiență și muncă se mai adaugă și pasiunea pentru fiecare proiect.

Un om frumos, echilibrat, profesionist, atent la detalii  si la nevoile clientului. Mircea a înțeles mesajul pe care voiam sa îl transmit cu video-ul de promovare. A adus acel "touch" personal care a făcut diferența. Pe lângă profesionalism, are acel talent special. Totul filmat de el devine "woow"

 ... îmbinarea elementelor in post producție au creat acel video special  pentru produsul meu.

  • Ligia Matei LinkedIn
Dan Chisu - Regizor

DAN CHISU

Regizor
DaKino

"Mircea, foarte bun băiat și săritor." ApropoTV

  • Dan Chisu Facebook
Alin Petenciuc - Director General Caress Society

ALIN PETENCIUC

Director General
Caress Society

Mi-a plăcut foarte mult cum a ieșit proiectul. A fost ceva ieșit din comun, personalizat până la maximum. Am apreciat la Mircea pasiunea pentru meserie și dedicarea lui în proiectele pe care le-a făcut până acum. 

Un om serios, punctual, glumeț, înțelegător, profesionist, cunoscător, dedicat. M-am putut baza pe Mircea în momentele în care am avut nevoie.

Cine nu e convins să facă "leap of faith" și să "riște"!
O să merite!

  • Caress Society Facebook
Dorian Boguta - Actor, regizor, producator 2DB Studio, Actorie de film

DORIAN BOGUTA

Actor, regizor și producător
Actorie de Film
2DB Studio

Pot să am încredere totală, totală în Mircea ... mi-a plăcut ce am făcut împreună. Un om extrem de agreabil și cu o chimie foarte bună, un om cu care poți sa stai și să vorbești, dar poți și să și taci, plăcut.  Dacă nu ești hotărât, mergi fără nicio ezitare să lucrezi cu Mircea.
Garantez eu pentru asta. 

  • Simona Radu LinkedIn
Codin Maticiuc - Actor, Scriitor, Producator

CODIN MATICIUC

Actor, scriitor, producător
WatchMe Productions
Fundația Metropolis

Pentru mine sa lucrez cu tine e aproape imposibil.
Din două motive:
1 iubim ce facem și nu simțim deloc "lucru" sau "muncă" și 2 suntem prieteni și ne place sa petrecem timp împreună. Gândește-te dacă ai prefera sa mergem să bem sau sa filmam ceva? Vezi? Noi nu lucram. Noi coexistam, câteodată cu același scop.

Inițial am ales sa lucrez cu tine pentru ca erai pasionat de ce făceai. Ne și unea pasiunea asta pentru artă și conținut vizual. De continuat am continuat însă să lucrez cu tine și datorită rezultatelor.

Am făcut împreună chestii extrem de tari. Din cele mai mișto.

We just have to think and go bigger.

Dacă nu sunt convinși (sa lucreze cu tine), să meargă pe drumul lor. Sa lucreze cu alții. Să te lase pe tine sa ai timp pentru proiectele mele, să-mi dai termene mai bune și tot. Chiar îi rog sa caute ei oameni buni. Eu sunt bătrân și vreau sa lucrez doar cu prieteni. Le mulțumesc anticipat.

  • Codin Maticiuc Facebook
Camelia Popa - Regizor de film, TV si teatru

CAMELIA POPA

Regizor de film, TV și teatru 
Studio Indie Productions

A fost ușor să lucrez cu Mircea. Serios, creativ, parolist și dedicat, iar iubirea pentru meserie îl face să iasă în evidență. 

  • Camelia Popa Instagram
bottom of page